Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα τρέλα Let΄s ZUMBA!!! Κέφι & Χορός


 

ZUMBA Fitness..Είναι η νέα τάση-μόδα στον χόρο της γυμναστικής και χορού..Χρώματα παντού,φιγούρες κινήσεις,βήματα,παλαμάκια..Όπως ακριβώς το χαρακτηρίζει πολύς κόσμος.Είναι πλέον το αγαπημένο χόμπι και ευχάριστως χρόνος σε πολλά άτομα.Κάποιοι μπορούν να το κάνουν,κάποιοι πάλι καθόλου.

Η λέξη ZUMBA προέρχεται απο την κολομβιακή λέξη που σημαίνει <Γρήγορη Κίνηση>.
Είναι μια μέθοδος,ένα πρόγραμμα χορού και γυμναστικής πολύ αποτελεσματική για να γυμνάσεις όλο σου το σώμα αφού δεν σταματάς να κουνιέσαι και να κάψεις γρήγορα και ευχάριστα θερμίδες..πολλές θερμίδες!!
Ετσί έψαξα κι εγώ,άνοιξα βιβλία ενημερώθηκα για το πώς και απο πού ξεκίνησε αυτη η ZUMBA που όλοι αγαπάτε τόσο πολύ.Γιατί συγκεκριμένα εγώ δεν ασχολούμαι με αυτό το χόμπι.
 

Πρίν αρκετά χρόνια ξεκίνησε το αερόβιο ένα είδος ελαφριάς γυμναστικής,μετα ακολούθησε η yoga πιλάτες κ.α.
Ωστόσο η ZUMBA έχει γίνει η τελευταία μόδα της ψυχαγωγίας στην γυμναστική έχοντας τραβήξει και αγαπήσει εκατομμύρια ανθρώπους.
Θέλεται να μάθεται πότε και πώς ξεκίνησε όλη αυτή η 'τρέλα'???
Το 1990 απο την Κολομβία.Ένας γυμναστής ο Alberto με ψευδώνυμο Beto Perez εντελώς τυχαία μια μέρα που πήγε να κάνει το μάθημα του συνηδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει την aerobic μουσική και έτσι έπρεπε να αυτοσχεδιάσει με ότι κασέτες είχε.Οι κασέτες αυτές περιείχαν Latin,Salsa,merengue και άλλες μουσικές κι έτσι λοιπόν έπρεπε να ολοκληρώσει το μάθημα.
Τελικά ο κύριος Beto αυτοσχεδίασε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το μάθημα του.
 Απο τότε η ZUMBA εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και διδάσκεται πάνω απο 40.000 μέλοι.
Με λίγα λόγια η ZUMBA συνδιάζει πολλά είδη μουσικής,ρυθμούς χορευτικές φιγούρες και διάφορα βήματα για να δημιουργηθεί ένα δυνατό χορευτικό πρόγραμμα.

Τι κάνει την ZUMBA να διαφέρει απο τα απλά είδη γυμναστικής???
Σε κάνει να νιώθεις καλά και πνευματικά και σωματικά.Βελτιώνει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση του κάθε εαυτού.Η επιτυχία της ειναι να πηγαίνεις ξανά και ξανά βλέποντας το σαν διασκέδαση.
Υπάρχουν διάφορα είδη Ζumba όπως η Zumba Toning ελαφριάς μορφής,το aqua zumba,για παιδιά και για άνω τον 60χρ.

Στο sity https://www.zumba.com/en-US μπορείτε να βρείτε εκπαιδευτές,σχολές χορού,events, και γυμναστήρια στην περιοχή σας.

Θα σας προτείνω εγώ μερικές σχολές και gym που διδάσκουν τον χορό zumba 







  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου